top of page

Doula

Doulana kuljen kanssasi matkan lapsesi syntymään ja sen jälkeisiin viikkoihin saakka, tukien, rohkaisten ja kannustaen sinua ja kumppaniasi. Doulan rooli ja toimenkuva muuntuu sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaan: jotkut kaipaavat tietoa, toiset henkistä tukea ja apua vaikkapa edellisen synnytyksen käsittelyyn, yhdet kestäviä käsiä painamaan lantiosta tai kannattelemaan supistusaaltojen pyyhkiessä yli, jotkut apua oman synnytystilan luomiseen ja ylläpitämiseen. Usein doulan kanssa synnyttämiseen liittyy tuota kaikkea ja doula tukee myös kumppania ja tämän aktiivista osallistumista synnytykseen. 

Doulana olen sinua varten ja toimin aina sinun toiveistasi ja tarpeistasi käsin. Käytän mielelläni rebozoa, ääntä ja Spinning Babies -tekniikoita. Autan sinua ja kumppaniasi oppimaan rentoutumista erilaisin menetelmin ja tarjoan koko tietotaitoni, mitä minulle on kätilön ja doulan ja terapeutin polun aikana kertynyt.  Doulana en tee päätöksiä puolestasi raskauteesi ja synnytykseesi liittyen, mutta tarjoan tietoa ja tukea siihen, että voit itse tehdä ne juuri oikeat ratkaisut itsellesi, vauvallesi ja perheellesi. Olen Suomen Doulat ry:n jäsen ja sitoutunut toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti.

doulasivu_edited_edited.jpg
Koikkarin_Doulat_valmis_neli%C3%B6_1_edi

Koikkarin doulat -doularyhmä

Olen osa Koikkarin doulat -doularyhmää. Koikkarin doulat toimivat toistensa varadoulina ja järjestävät doulailtoja. Ottamalla doulaksesi Koikkarin doulan saat synnytykseesi siis aina myös varadoulan! Varadoula tukee synnytyksessä, jos varsinainen doula on estynyt esim. sairastumisen vuoksi. Jos synnytys kestää pitkään, doula ja varadoula vuorottelevat, jotta sinulla on tukenasi aina energinen ja toimintakykyinen doula.

Koikkarin douliin voit tutustua Instagramissa: @koikkarindou 

Doulailtojen ajat ja teemat löydät Facebookista: https://www.facebook.com/KoikkarinDoulat/ 

Doulapaketit

Eri synnyttäjillä ja perheillä on erilaiset tarpeet ja toiveet doulalle ja siksi doulapakettejakin on erilaisia. Jos et löydä paketeista juuri sinulle sopivaa, ota silti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä, miten voisin olla avuksi. 

Ennen sopimuksen tekoa tavataan kerran, tutustutaan ja tunnustellaan, olisinko sinulle/teille sopiva doula. Tutustumistapaamisen hinta on 75€/n. 60 min. Tutustumistapaamisen hinta vähennetään doulapaketin hinnasta, jos päädymme sopimuksen tekemiseen. 

Perusdoula

Perusdoulaus on hyvä valinta esimerkiksi uudelleensynnyttäjälle, joka tietää jo, miten haluaa synnyttää, tai tutulle asiakkaalle, jonka kanssa on jo valmiiksi hyvä ja toimiva yhteys. 

PERUSDOULApaketti sisältää:

 • 2 tapaamista raskausaikana 

 • 2 viikon päivystys valitsemanasi aikana

 • synnytyksen aikana tukeminen

 • 1 tapaaminen synnytyksen jälkeen

 • sähköposti/WhatsApp/puhelintuki doulasuhteen ajan

 • varadoula

 • mahdollisuus lainata synnytysaiheista kirjallisuutta

HINTA 1250€

Täysdoula

 

Täysdoulapakettiin kuuluu enemmän tapaamisia ja pitempi päivystys kuin Perusdoulaukseen. Lisäksi saat paketin mukana käyttöösi TENS-laitteen ja rebozon. 

TÄYSDOULApaketti sisältää:

 • 3-4 tapaamista raskausaikana

 • 4 viikon päivystyksen valitsemanasi aikana

 • synnytyksen aikana tukeminen

 • 1-2 tapaamista synnytyksen jälkeen

 • TENS-laite enintään 4 viikoksi

 • lainarebozo

 • sähköposti/WhatsApp/puhelintuki doulasuhteen ajan

 • varadoula

 • mahdollisuus lainata synnytysaiheista kirjallisuutta

HINTA 1650€

Hetidoula

 

Joskus doulan tarve ilmenee viime tingassa, jopa silloin kun synnytys on jo käynnistynyt. Hetidoulaus on ratkaisu tällaiseen tilanteeseen. Hetidoulaus tarkoittaa, että asiakas soittaa doulalle ja kysyy mahdollisuutta tulla mukaan synnytykseen. Jos doulalla on mahdollisuus tulla, hän tulee ja on mukana synnytyksen loppuun asti. 

Hetidoulaus EI sisällä päivystystä, eikä hetidoulausta voi varata etukäteen tietylle päivälle. 

HETIDOULApaketti sisältää:​

 • synnytyksen aikana tukeminen

 • 1 tapaaminen synnytyksen jälkeen

 • sähköposti/WhatsApp/puhelintuki doulasuhteen ajan

 • varadoulan, jos synnytys pitkittyy

HINTA 750€, josta 500€ maksetaan heti.

Usein Kysytyt kysymykset:

Kannattaako hankkia doula?

Doulan hankkineilla on tutkimusten mukaan positiivisisemmat kokemukset synnytyksestä, riippumatta siitä, sujuiko synnytys siten kuin synnyttäjä etukäteen toivoi. Doulalta saat tukea ja tietoa raskausaikana ja synnytyksessä sekä rauhallista ja kannustavaa läsnäoloa koko synnytyksen ajan. Doula tukee myös mahdollista kumppania synnytyksessä - osa suurimmista puolestapuhujista onkin tyytyväisiä kumppaneita, jotka ovat todenneet doulan arvon sekä synnyttäjälle, itselleen että syntyvälle vauvalle.

En toivo luomusynnytystä. Voinko silti ottaa doulan?

Doulan tehtävä on tukea sinua juuri sinun raskaudessasi ja synnytyksesäsi - ei edistää omaa ideologiaansa. Jos toivot saavasi synnytyksessä esim. epiduraalin, doula tukee sinua tässä ja auttaa sinua pärjäämään siihen saakka, että puudutuksen ottaminen on mahdollista. Epiduraalin saamisen jälkeen doula voi tukea esim. liikkumisessa ja vauvan laskeutumista edistävien asentojen löytämisessä.

Doula tukee myös suunnitellussa sektiossa, esim. jos kumppani ei halua tai voi tulla sektioon mukaan tai jos synnyttäjä ja vauva eivät jostain syystä voi olla yhdessä.

bottom of page